top of page

 74. Seja Sveta Reda na turisticni kmetiji ARKADE  2022

1. Turistična kmetija ARKADE

2.Člani Sveta reda na 74. seji

4.Slastnega pršuta ne bo zmanjkalo.

74. SEJA SVETA REDA NA TURISTIČNI KMETIJI ARKADE

 

DONACIJA UKRAJINSKI SIROTIŠNICI

V Vipavski dolini že diši po pomladi. Zato so se člani Sveta reda sestali v organizaciji Viteškega omizja Brda in Vipavska dolina, na turistični kmetiji ARKADE viteza vina Jordana CIGOJA v Črničah. Z zanimivostmi in značilnostmi tega prelepega, slikovitega dela Primorske jih je seznanil konzul VO Brda in Vipavska dolina Janez DEŽMAN.

Čeprav je osrednja pozornost veljala poročilu ambasadorja dr. Milana Pogačnika  o opravljenem delu Reda, ki je bilo okrnjeno zaradi pandemije virusa Covida 19 in pripravam na 19. Viteški zbor, ki bo 26. marca 2022 v Štajerski hiši kulinarike v Gočovi v Slovenskih goricah, v organizaciji VO Maribor, pa so soglasno tudi sklenili, da tako kot vsako leto v humanitarne namene letos podarijo 2000 evrov sirotišnici otrok brez staršev v Ukrajini. Zato bodo denar nakazali Zvezi prijateljev mladine Moste Polje Ljubljana, ki vodi človekoljubno akcijo pomoči med vojno prizadetim otrokom.

Prav tako so soglasno sprejeli sklep komisije za redovna priznanja, da se za pomembno opravljeno delo v Redu in  uveljavljanje njegovega poslanstva doma in v svetu, podeli naziv častnega člana vitezu vina dr. Liviju Jakominu, ki je bil med ustanovnimi člani Reda in hkrati tudi dva mandata v vlogi konzula uspešno vodil Viteško omizje Istra in Kras.

Seveda pa so člani Sveta reda sklenili druženje v družbi gostitelja Jordana Cigoja, ki jih je popeljal skozi raznoliko kulinarično in vinsko ponudbo turistične kmetije Arkade ob imenitni lastni pridelavi pršutov in drugih suho mesnatih izdelkov ter vrhunskih avtohtonih sort vina, po katerih slovijo doma in v tujini.

3. Vitez Vina Jordan Cigoj  v prestižni pršutarni

5. Žahtna plesen plemeniti okus

9.Knjiga viteza vina Livia Jakomina

bottom of page