top of page

 68. Seja Sveta Reda v Restavraciji Sonce v Rogaški slatini junija  2020

1. Restavracija Sonce

2.Dobrodošlica viteza vina Ivana Mijoška

3.Pozdrav amabasadorja Milana Pogačnika

5. V pričakovanju nove pokušine

7.Dnevni red je bil obsežen.

68. SEJA SVETA REDA  V RESTAVRACIJI SONCE ROGAŠKA SLATINA

 

Tokrat smo se odzvali povabilu našega viteškega prijatelja Ivana Mijoška konzula Viteškega omizja Celje, ki nas je gostil v njegovi Restavraciji Sonce v Rogaški slatini, ki že več kot 200 let neprekinjeno krasi in bogati gostinsko ponudbo tega lepega zdraviliškega kraja. Ivanova negovana vrhunska vina in penine izvrstno dopolnjujejo kulinarične posebnosti obsotelske in kozjanske kuhinje za še tako zahtevne sladokusce.

Po sprejemu ob penini in prigrizku v lično urejeni novi klubski sobi, smo z našim delovnim sestankom nadaljevali v prostorih konzulata VO Celje. Potrdili smo sprejem novih pripravnikov in napredovanja, drugi del bomo opravili v mesecu septembru. ter pohvalno ocenili odločitev, da smo v obdobju izolacije zavoljo pandemije korona virusa, namenili naša sredstva za dobrodelne namene nakupu zaščitnih mask in z njimi obdarili domove starejših na območjih posameznih konzulatov viteških omizij.

Preverili smo možnosti izvedbe Viteškega turnirja vin, ki bo v organizaciji VO Dolenjska, Posavje in Bela krajina 16. oktobra 2020 v Gostišču  Tri lučke v Sremiču pri Krškem in Viteške slovesnosti v organizaciji VO Ptuj-Ormož 28. novembra 2020 v Hotelu Primus na Ptuju. Ob upoštevanju zdravstvenih razmer in morebitnih omejitev druženja bo končna potrditev obeh prireditev v mesecu septembru.

Seznanili smo se tudi z informacijo o zaskrbljujočih razmerah v slovenskem vinogradništvu in vinarstvu ter sklenili, da bomo o tem in predlogi rešitev pripravili pisno pobudo, ki jo bomo naslovili ustreznim odgovornim institucijam v državi.

Ob tej priložnosti nam je viteški prijatelj Livio Jakomin vitez vina predstavil njegov pesniški prvenec z naslovom Trte in vino ter čas v katerem živimo. Prisluhnili smo imenitnim odlomkom iz bogate zbirke njegovih pesmi. Knjiga, ki jo bodo sprejeli brezplačno vsi člani posameznih viteških omizij,  je ob finančni podpori sponzorjev izšla v založbi našega Reda in smo lahko nanjo in našega viteškega prijatelja zelo ponosni.

4. Zbrani v prijetnem vzdušju

6.Veseli, da smo vsi zdravi in čili

8.Naš Livio ima pesniško žilico.

9.Knjiga viteza vina Livia Jakomina

bottom of page