top of page

Viteško omizje Slovenska Istra in Kras

Članice in člani viteškega omizja Slovenska instra in Kras

Gašpar Gašpar Mišič, konzul omizja

dr. Livio Jakomin

Majda Brdnik

Boris Lisjak

Ingrid Mahnič

Marinko Rodica

Edvin Širca

Primož Štoka

Tamara Kozlovič

Igor Zajec

Peter Boršič

dr. Venčeslav Pišot

Tilen Praprotnik

Andrejka Cerkvenik

Nika Gregorič

Andrej Malgaj

Redna seja omizja 14. decembra 2021

Člani Omizja za Slovensko Istro in Kras so se sestali 14. decembra 2021 na kmetiji Mahnič v Dragonji, kjer so ob zaključku redne seje omizja opravili redovna napredovanja dveh članov omizja. Viteški prijatelj Tilen Praprotnik je napredoval iz viteza vina prvega reda v viteza vina, viteški prijatelj Andrej Malgaj je napredoval iz viteza vina drugega reda v viteza vina prvega reda. Napredovanje je v skladu z redovniškimi pravili opravil ambasador Reda, vitez vina dr. Milan Pogačnik.


Srečanja se je udeležil tudi častni ambasador, vitez vina Milan Kneževič, ki je bil pobudnik, da se viteškega prijatelja dr. Livia Jakomina imenuje za častnega člana Slovenskega reda vitezov vina, kar so člani omizja za Slovensko Istro in Kras soglasno sprejeli. V skladu z redovniškimi pravili bo predlog omizja obravnavala še Komisiji za priznanja in nagrade, ki bo svojo odločitev posredovala Svetu Združenja Slovenskega reda vitezov vina.

Srečanje so vinski vitezi zaključili z odličnimi istrskimi dobrotami in Slovenskim Viteškim vinom 2020, bela zvrst Stena, letnik 2017 iz kleti Mahnič.

Portorož., 15. maj 2015 - OTVORITEV SLIKARSKE RAZSTAVE APOLLONIA ZVESTA

 

Ob otvoritvi razstave slikarja Zvesta Apollonia  (1935 – 2009) v Portorožu, 15. maja 2015 ,  našega prvega konzula omizja smo člani aktivno sodelovali pri prireditvi. Dr. Livio Jakomin je kot njegov najbližji prijatelj pripravil govor, Gašpar Gašpar Mišič je sodeloval pri izvedbi razstave in izdaji  slikarjeve grafike, prav tako so se prestavili naši vinarji  in ostali člani ter izkazali veliko spoštovanje do našega, žal pokojnega konzula in njegovega bogatega dela.

Šepulje , 30. maj 2015 - V OSRČJU DEŽELE TERANA

 

Tradicionalno je omizje Slovenska Istra in Kras sodelovalo na prireditvi KS Tomaj "V osrčju dežele terana" in se predstavilo s kulturnim programom v Šepuljah, pod latnikom refoškove 230 let stare trte na Turkovi domačiji. Po pozdravu konzula Livia Jakomina, pozdravu župana občine Sežana Davorina Terčona je Gojmir Lešnjak Gojc zapel pesem Nono (tekst, Livio in uglasbitev Gojc) ter Pengovovo – Vinček. Sledilo je druženje s člani evropskega reda vitezov vina in pogostitev naših vinarjev.

bottom of page