top of page

Novice

 

NOVICA 27.08.2019: V vinskem hramu na sejmu AGRA nas je pozdravila tudi ministrica za kmetijstvo,gozdarstvo in prehrano dr.Aleksandra Pivec.

Dopis ambasadorja clanom 2019 08 01.png
Kratka navodila za uporabo spletne stran

NOVICA 04 / 29.11.2014: V okviru 11. Viteške slovesnosti, ki je to leto potekala 29. novembra 2014, v GH Bernardin, v Portorožu je Združenje slovenskega reda vitezov vina v svoje vrste sprejelo štiri nove člane - viteze vina pripravnike. Novi člani prihajajo iz štirih omizij: mag. Iztok Bricelj iz v.o. Ljubljana, Rok Petančič iz v.o. Dolenjska, Bela krajina in Posavje in Robert Pungračič iz v.o. Ptuj Ormož. Vsem štirim čestitamo in jim želimo veliko zadovoljstva v naši družbi!

NOVICA 03 / 15.11.2014: V želji po boljši promociji Viteških vin smo letos organizirali predstavitev vseh dosedanjih Viteških vin, ki smo jih izbrali na 11. Viteških turnirjih slovenskih vin. Predstavitev Viteških vin, s podelitvijo priznanj vsem Viteškim vinom, se je zgodila v sklopu prireditve Martinovanje v Ljubljani. Predstavitev vin in podelitev priznanj bo v soboto, 8. novembra 2014, med 10. in 12. uro, v atriju Mestne hiše, v Ljubljani, pod naslovom Viteška vina v Mestni hiši. Priznanja sta v sklopu otvoritve Martinovanja v Ljubljani podelila Franci Jankovič, ambasador Reda in Milan Kneževič, častni ambasador Reda. Vsem prejemnikov priznanj za Viteško vino iskreno čestitamo in jim želimo še veliko uspeha na njihovi vinogradniško-vinarski poti!

NOVICA 02 / 4.9.2014: Letos smo že 11. leto zapored priredili Viteški turnir slovenskih vin. Za organizacijo 11. Viteškega turnirja je bilo zadolženo viteško omizje Ljubljana, na čelu s konzulom Aleksom Štakulom. 11. Viteški turnir je potekal v sklopu sinskega sejma Vino Ljubljana, v četrtek, 4. septemra 2014, na Gospodarskem razstavišču, v Ljubljani. Vse prisotne članice in člani Reda so pod taktirko vodje turnirja Alojza Filipiča izmed 20 vin, ki so bila razdeljena v štiri skupine, izbrali štiri prvake skupin in Viteško vino za leto 2014. Prvaki skupin so postali: (A) sauvignon, 2013, suho, klet Kregar; (B) zvrst, Pullus, 2011, suho, Ptujska klet; (C) vitovska grganja, 2012, suho, Boris Lisjak; (D) chardonnay, 2013, suho, Ingrid Mahnič. Naslov Viteško vino za leto 2014 je pripadel sauvignonu (2013, suho) viteškega prijatelja Draga Kregarja. Čestitamo!    

NOVICA 01 / 20.6.2014: Prva seja Sveta Reda v novi sestavi je bila v petek, 20. junija 2014, ob 11. uri, v restavraciji Jurček, na Gospodarskem razstavišču, v Ljubljani. Na vabilo novega ambasadorja Reda Francija Jankoviča, so se je udeležili novo izvoljeni konzuli omizij (Zlatko Vili Hohnjec, Miha Butara, Janez Dežman, Štefan Pavlinjek, Aleks Štakul, Božidar Zorjan, dr. Livio Jakomin, opravičil se je dr. Vladimir Korošec), nova tajnica reda Nina Levičnik in predsednik nadzornega sveta Reda Igor Zajc. Na seji se je razpravljalo o vtisih Viteškega srečanja v Beli krajini, tekočih zadevah in bližajočemu se Viteškemu turnirju. Novemu Svetu Reda želimo uspešno delovanje! 

bottom of page