top of page

1.Marija in Božidar Zorjan z nagrajenim vinom

VISOKO ODLIČJE ZA VITEŠKEKA PRIJATELJA BOŽIDARJA ZORJANA

 

Vztrajnost, pogum, zaupanje v naravo in izbira nove poti so se obrestovali. Naš viteški prijatelj, vinar in vinogradnik Božidar ZORJAN vitez vina je po oceni najbolj uglednega ocenjevalca na svetu in promotorja oranžnih vin Simona J. Woolfa dosegel 95 točk za vino Muškat otonel Dolium in si deli prvo mesto.

S to visoko oceno bo uvrščen na seznam 30 najboljših oranžnih vin na svetu v julijski prestižni britanski vinski reviji Decanter.

 

Z ženo Marijo sta to vrhunsko kapljico letnika 2016 starala več kot dve leti v amforah in sodih. To in druga vina tega letnika so po Božidarjevi oceni izjemna saj odražajo pohorska rastišča z magmatsko kamenino v vinogradih Tinjske gore nad Slovensko Bistrico.

 

Nagrajeno vino, ki so ga pridelali po biodinamični metodi, je naprej zorelo v dolijah-amforah in po treh letih, ko se je z naravnimi postopki preobrazbe očistilo in mu niso ničesar dodajali, so ga leta 2019 natočili v steklenice brez filtracije. Zdaj ga uživajo kupci in obiskovalci  uglednih restavracij po Evropi. Kako tudi ne bi, saj kot pravi Božidar Zorjan:« Nastalo je čudovito oranžno vino, eliksir življenja.«

 

Iskrene čestitke naš viteški prijatelj Božidar, veseli  smo tega priznanja in nadaljuj po začrtani poti naravnega načina pridelave vina.

 

2. Vesel sem tega visokega priznanja.

3. Muškat otonel Dolium v svetovnem vrhu oranžnih vin.

bottom of page