top of page

1. Izletniška kmetija Breznik

2.Uspešno opravljeno poslanstvo.

3.Sprejem programa dejavnosti.

5.V druženju je naša moč.

VITEŠKO OMIZJE POMURJE NA VALENTINOVO 2020
Izletniška kmetija Breznik v Komarnici pri Cerkvenjaku je tokrat na praznik Valentinovega gostila člane Viteškega omizja Pomurje, ki so svojim soprogam in partnericam pripravili prijetno presenečenje. Ob prazniku zaljubljencev so jim podarili enolončnice trajnice Brazilske gloksinije.
Ob okušanju vrhunskih vin, ki prejemajo številna odličja in izvrstni kulinariki viteškega prijatelja Damijana Breznika, ki vodi več kot 15 let družinsko podjetje katerega osnovna dejavnost so gostinstvo, turizem in vinogradništvo s prepoznavnostjo po domačnosti, prijazni besedi in dobri volji, so člani omizja na prvem letošnjem druženju namenili osrednjo pozornost opravljenemu delu v preteklem letu in programskim dejavnostim v letu 2020. Družno in z velikim zadovoljstvom so s pomočjo konzula Viteškega omizja Štefana Pavlinjeka in prizadevnega tajnika Zlatka Boraka ocenili, da so v celoti uresničili svoje naloge in poslanstvo. Uspešno se nadaljuje tudi njihovo sodelovanje z madžarskimi kolegi.
Letos so že opravili tradicionalno Vincekovo srečanje in rez trte pri viteškem prijatelju v Lendavskih goricah kot tudi v Pečarovcih, med številnimi dejavnostmi se bodo med drugim udeležili Jožefove salamiade, strokovne ekskurzije, festivala vina in perecov v Dobrovniku, lendavske trgatve, bograč festa in Štefanove trgatve v Polani. Poleg tega bo v ospredju promocija vin, kultura njihovega pitja in strokovno izobraževanje vinogradnikov v skladu s poslanstvom Viteškega Reda.
Druženje je izzvenelo v prijetnem prijateljskem in prazničnem vzdušju.

 

4. Radi jih imamo.

6. Na rezu Vincekove trte.

7.Da bo trgatev  obilna.

bottom of page