top of page

Viteško omizje Pomurje z jubilantom Ernestom Ebenšpangerjem

Srečanje omizja v gostišču Lovenjak v Poljani 20.10.2019

 

Še posebej prijetno in veselo je bilo zadnje srečanje članov Viteškega omizja Pomurje, v gostišču Lovenjak v Polani, kjer je sedež konzulata in katerega lastnik je konzul omizja Štefan Pavlinjek. Poleg obravnave naše aktivnosti in nalog v prihodnje smo slovesno  nazdravili našemu najstarejšemu članu vitezu vina Ernestu Ebenšpangerju, ob njegovi 80. letnici. Ob tej priložnosti smo viteškemu prijatelju Erniju nazdravili z radgonsko penino in z izbranimi peninami ter z vrhunskim vinskim izborom članov Viteškega omizja, ki ga je dopolnjevala in popestrila vrhunska kulinarična ponudba Lovenjakovih kuharskih mojstrov. Po lepem nagovoru konzula Pavlinjeka in čestitkah viteških prijateljev smo slavljencu izročili sabljo za svojevrsten način odpiranja šampanjskih steklenic.

Ob obujanju spominov na zanimivo prehojeno življenjsko in poklicno pot našega klenega viteškega prijatelja Ernija na različnih odgovornih delovnih mestih in funkcijah, ki tudi v vlogi upokojenca ne miruje, smo ob okušanju različnih vinskih vzorcev in strokovnem vodstvu konzula Pavlinjeka in tajnika Boraka ocenili, da je vinska trta letošnjega letnika na skrajnem severovzhodu države količinsko bogato in izjemno kakovostno nagradila vinogradnike in vinarje z izvrstno vinsko kapljico.

Hkrati smo se dogovorili, da bomo tudi v prihodnjem letu veliko pozornosti namenili promociji vin, vinogradniških in turističnih kmetij severovzhodnega dela države.

bottom of page