top of page

1. Člani VO Ljubljana

2. Napredovanje po predpisanem protokolu

SPREJEM IN NAPREDOVANJA V VO LJUBLJANA

Nekolikšna sprostitev virusne pandemije, nam je omogočila, da smo se 14. marca 2022, ponovno v polnem številu, na sedežu našega Viteškega omizja v vrhunski restavraciji  Janeza Bratovža, družili in opravili svečan obred sprejema novega člana omizja in napredovanja viteških prijateljev, ki se niso mogli udeležiti Viteške slovesnosti na Ptuju. Po odpeti Viteški hvalnici vina so Izvedbo lepe svečanosti opravili ambasador reda Milan Pogačnik, konzul ljubljanskega omizja Aleks Štakul in vitez vina Dare Špenko. Član VO in reda je postal po dve letni preizkusni dobi pripravnik Aco Šuštar, župan občine Vodice.

Napredovala sta vitez vina II. reda Rok Klajnšček v viteza vina I. reda in vitez vina I. reda Matjaž Kiler v viteza vina.

Sledil je delovni sestanek na katerem smo obravnavali in sprejeli letno poročilo o aktivnostih v preteklem letu ter program dela v letu 2022.

Dogovorili smo se tudi o programu Viteškega srečanja, ki bo za člane Reda in njihove spremljevalke in spremljevalce organiziralo, v soboto 28. maja 2022, VO Ljubljana. Zbrali se bomo v Tehniškem muzeju Bistra pri Vrhniki in po strokovni zanimivi predstavitvi Ljubljanskega barja, ki sodi med najlepša in bogata mokrišča v svetu, nadaljevali z ogledom vsebinsko zaokroženih razstavnih eksponatov Tehniškega muzeja. Nato se bomo skupno odpravili na zanimiv kmečki turizem Kuren, kjer bo pester kulinarični viteški obed.

4. Obravnava letnega poročila VO

3. Sprejem in napredovanje sta izvedla amabasador in konzul

5. Sprejem delovnega prtograma za leto 2022

bottom of page