top of page

Novice  omizja Ptuj-Ormož

POLETJE NA KOGU 2019

 

Tudi letos so se člani Viteškega omizja Ptuj Ormož udeležili Vinskega festivala v okviru prireditve Poletje na Kogu. Tradicionalno pa se ob tej priložnosti ustavijo pri viteškem prijatelju Stanislavu Prapotniku, vitezu vina, na vinogradniški kmetiji, vinarstvo Čurin-Prapotnik na Kogu. Z ženo Jelko pripravita malico z ajdovo pogačo in seveda pokušino vrhunskih vin. Letos so se v kozarcih iskrila vina: šipon 2017, sauvignon 2018, rumeni muškat 2018, renski rizling 2017, traminec 2017, cuvée Dominus 2018 in za konec še šipon 2016, ledeno vino, ki ga je za srečanje omizja odprl dr. Vladimir Korošec, vitez vina, ki hrani nekaj svojih vin v vinski banki kleti PRA - VinO.

 

Poletje na Kogu je nekaj dnevna turistično, vinarska in kulinarična prireditev, ki jo pripravljata Turistično in kulturno društvo Kog. Vinski festival, letos že dvanajsti, je poklon vinogradom Koga in okolice, ki imajo nekaj stoletij staro vinogradniško tradicijo, kjer pridelujejo vrhunska vina, ki jih več kot uspešno povezujejo s hrano in množico drugih dogodkov, ki dajejo poseben pečat tudi Vinsko turistični cesto 15, skupaj z vinsko kraljico Koga in seveda priznanji ocenjevanja »To vino je bilo pridelano na Kogu«.

Prisotne je na podelitvi priznanj najboljšim vinarjem v imenu Združenja slovenskega reda vitezov vina Viteškega omizja Ptuj Ormoža pozdravila Nataša Petrovič, vitezinja vina, konzul omizja, ki je med drugim poudarila, da pri promociji vina in vsega kar je povezano, hodijo vitezi vina s Turističnim in kulturnim društvom Koga isto pot in čestitala organizatorjem prireditve in vsem vinarjem, ki so pridelali nagrajena vina.

 

Nataša Petrovič

Foto: Stojan Kerbler

bottom of page