top of page

 18. viteški turnir
1.10.2022 v  Celju

1. Udeleženci turnirja

1.Kempinski Palace Hotel Portorož                 

18. VITEŠKI TURNIR

 

V Združenju slovenskega reda vitezov vina smo v soboto 1. oktobra 2022, v sodelovanju z Viteškim omizjem Celje izvrstno izpeljali že 18. viteški turnir. Tokrat smo ocenjevali 23 penin naših vitezov iz treh slovenskih vinorodnih dežel. Ocenjevanje štirih skupin po metodi rangiranja je s  strokovnimi ocenjevalci posameznih omizij ( Majda Brdnik, Katarina Merlin, Mojmir Wondra, Zlatko Borak, Zdravko Mastnak, Ivan Mijošek, Sebastjan Rojs in  Marjan Smrtnik) vodil vrhunski enolog in šampanjski vitez Lojze Filipič. Poleg uradne ocenjevalne komisije pa so posamezne vzorce degustirali in ocenjevali tudi ostali viteški udeleženci viteškega turnirja, vendar se njihove ocene zaradi objektivnosti pri končnem ocenjevanju niso upoštevale.

Med štirimi finalisti je za zmagovalca bila izbrana Penina malvazija Igorja Sanadorja iz Ravnja pri Štanjelu, ki je hkrati prejela naziv »Viteško vino 2022«. Sledili so na drugem mestu Penina Afrodita ,Vina Mijošek Rogaška Slatina, na tretjem Penina Valentina, Vina Mastnak, Orešje 10, Sevnica in na četrtem mestu Semiška penina rose- Penine Simonič, Metliška 12, Semič.

Tudi tokrat za celotno izvedbo turnirja, velja pohvala tako vitezom Viteškega omizja Celje kot tudi Srednji šoli za gostinstvo in turizem Celje, kjer so se s svojim nastopom izkazali bodoči odlični mladi natakarji in natakarice kot tudi kuharji z imenitnim viteškim obedom.

2. Gong in novi vzorec penine

  2. Udeleženci 15. viteškega turnirja vin         

3. Ocenjevalci na delu

4. Dijaki so se izkazali

bottom of page