top of page

1. V zgodnjem jutru ogenj greje premrzle roke.

ANTONOVA LEDENA TRGATEV

Pandemija korona virusa je žal posegla tudi v normalno delo številnih vinogradnikov in vinarjev z različnih območij vinorodnih okolišev. Kar po vrsti so odpadale različne predikatne, pozne in ledene in podobne trgatve: Miklavževa, Lucijina, Božična, Silvesterska, Novoletna, trgatev Treh kraljev, Antonova itd.

Toda letos se je na dan Svetega Antona družini Breznik, oče Damijan in sin Marko sta tudi člana našega viteškega reda, iz Komarnice v občini Cerkvenjak, nasmehnila zimska sreča. V zgodnjih jutranjih urah so ob baklah v družinskem krogu opravili prvo ledeno trgatev imenitnega Chardonnaya. Ob skrbnem odvijanju zaščitnih mrež se je na sladkih grozdnih jagodah bohotila dobro vidna žlahtna gniloba, ki daje svojevrstni pečat  žlahtnemu okusu visoko kakovostnega ledenega vina. Žal skrbna družina ni mogla deliti te radosti s prijatelji in je bila trgatev, pri kateri sta jima pomagala tudi vinska viteza Zlatko Borak in Johan Pučko, dokaj zahtevna.

Zdaj  vino zori v vinski kleti, v družbi ostalih vinskih sort bogate Breznikove zbirke iz redne trgatve in nanj bodo skrbno pazili z željo, da jim ga bo uspelo predstaviti in okušati brez omejitev pandemije na Antonov dan leta 2022 ali pa tudi kasneje.

 

Zaželimo jim vso srečo.

 

4.Narava je bila naklonjena.

2.Pazljivo rezanje zmrzlih grozdov.

3. Zdrave jagode z žlahtnim botritisom.

5.700 trt je lepo rodilo.

6. Zlatko, Damijan in Johan nazdravljajo Sv. Antonu.

bottom of page